Cursus

Een cursus volgen tijdens de zwangerschap kan een zeer zinvolle aanvulling zijn. Er zijn veel verschillende cursusen beschikbaar over o.a. zwangerschap, bevallen en borstvoeding.

EHBO-cursus

Bij Liva bieden wij regelmatig de EHBO-cursus ‘levensreddend handelen bij kinderen’ incl. kinderreanimatie aan. In twee avonden leer je wat te doen bij kleine verwondingen maar ook hoe te handelen bij spoedeisende zaken. Na afloop ontvang je een officieel EHBO-certificaat.

Datum: dinsdag 22 & 29 november 2022
Locatie: Voorschoten
Tijd: 19:00-21:30
Kosten: €90 (vaak een vergoeding door de zorgverzekeraar)

Voor meer informatie neem contact op met onze assistente

Ouderschap en hechting met je baby (24 weken)

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met Geboortezorg Leiden e.o. deze themabijeenkomst over ouderschap en hechting van de zwangere vrouw en hun partner.

Tijdens deze bijeenkomst zal de jeugdverpleegkundige van het CJG alles vertellen over de veranderingen die ouderschap met zich meebrengt, het belang van het contact met je baby en hoe jullie je zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het ouderschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Ouderschap begint voor de geboorte
  • Ruimte maken voor verandering
  • Verwachtingen over het ouderschap en jullie baby
  • Leer je baby voor de geboorte kennen
  • Leer je baby na de geboorte nog beter kennen
  • Hechting

De bijeenkomst is gratis.

Pijnbeleving (LUMC) (28 weken)

Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over verschillende onderwerpen met betrekking tot (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling. Het programma is interactief en er is ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng. Als je iemand mee wilt nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst is diegene van harte welkom.

Door middel van de onderstaande inschrijfformulier kun je je opgeven voor deze bijeenkomst. Na afloop van de voorlichtingsbijeenkomst kun je met een rondleiding mee. Je hoeft je dan niet apart aan te melden.

Als je wilt kennismaken met het Geboortehuis Leiden, kun je je ook opgeven voor alleen een rondleiding.

De bijeenkomst is gratis.

In verband met de coronamaatregelen wordt deze bijeenkomst nu niet gegeven. Via de onderstaande video kan je de voorlichting online bekijken!

 

De bevalling en kraamweek (32 weken)

Een van de verloskundigen van Liva vertelt jullie op deze voorlichtingsbijeenkomst over het verloop van de bevalling, de plaats van de bevalling en de zorgverleners die je kunt tegenkomen. Ook krijg je informatie over de kraamtijd. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen.

Deze bijeenkomst is een belangrijke voorbereiding op de bevalling, voor jou en voor je partner.

De bijeenkomst is gratis.

Op dit moment zijn er, in verband met de coronamaatrdegelen, geen fysieke bijeenkomsten gepland. Via de onderstaande video kan je de voorlichting online bekijken!

De voorlichtingsbijeenkomst wordt gegeven door een verloskundige van Liva in het gebouw van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Voorschoten en Rijnsburg.

CJG Voorschoten: Zwaluwweg 4, 2251 MW Voorschoten

CJG Rijnsburg: Burgemeester Kooimansplein 1, 2231 DA Rijnsburg (ingang aan de Brasserie de Burgt)

 

Informatieavond Moeder- en Kindcentrum Leiderdorp

Iedere maand organiseert het Moeder- en kindcentrum van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp een informatieavond. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over bevallen in het Alrijne Ziekenhuis, de mogelijkheden van pijnbestrijding en borst- of flesvoeding geven. De informatieavond eindigt met een rondleiding langs de kraamsuites en de verloskamers.

Deze bijeenkomst is gratis.

In verband met de coronamaatregelen wordt deze bijeenkomst nu niet gegeven. Via de onderstaande video kan je de voorlichting online bekijken!

Rondleiding Geboorthuis Leiden

In combinatie met de informatiebijeenkomst pijnbeleving kan je een rondleiding door het geboortehuis Leiden krijgen. Aanmelden kan via de website van het geboortehuis.

Deze bijeenkomst is gratis.

In verband met de coronamaatregelen wordt deze rondleiding nu niet gegeven. Via de onderstaande video kan je online een kijkje nemen!

Borstvoeding

Als voorbereiding op de komst van je baby is het goed om je alvast te verdiepen in de voeding die je baby gaat krijgen.

Marja van der Plas is naast kraamverzorgende ook borstvoedingscoach met veel ervaring! Zij heeft voor jou samen met lactatiekundige Nathalie Weegink een super praktische en informatieve voorlichtingsavond over borstvoeding. Tijdens deze avond wordt ook informatie gegeven over flesvoeding.

Data/Locatie: Verschillende data en locaties
Tijd: 19:00-21:00 (inloop vanaf 18:45)
Kosten: €35
Klik hier op aan te melden!

 

Een unieke online borstvoedingscursus voor alle aanstaande ouders, gegeven door ervaren gecertificeerde lactatiekundigen Amanda Turkenburg en Helen Weerheim (IBCLC). Een goede voorbereiding is het halve werk; hoe meer jij en je partner voor de bevalling al over borstvoeding weten, hoe groter de kans dat de borstvoeding slaagt. Mocht na de bevalling niet alles met de borstvoeding meteen gaan zoals gewenst, dan kun je dat zelf al snel herkennen en eventueel hulp inroepen.

Data: woensdagavonden (zie website om aan te melden)
Tijd: 19.30 – 22.00
Waar: Online
Kosten: € 30,- (vroegboekprijs € 25,-)
Klik hier op aan te melden!

LUMC
Het LUMC heeft een voorlichtingsfilmpje gemaakt over borstvoeding. Deze kun je hieronder bekijken!

Inschrijfformulier Cursus

In welke regio is Verloskundigenprakijk Liva werkzaam?

Verloskundigenpraktijk Liva is werkzaam in de regio’s Voorschoten, Wassenaar, Rijnsburg, Valkenburg en Zoeterwoude.

Twijfel je of wij ook in jouw woonplaats werkzaam zijn? Neem gerust contact op.

Hoe kan ik Verloskundigenpraktijk Liva bereiken?

Je kunt ons op drie manieren bereiken:

Team Groen: Voorschoten en Zoeterwoude
Team Paars: Rijnsburg, Wassenaar en Valkenburg

Hoe kan ik mij direct aanmelden?

Direct aanmelden kan via onze website op de aanmelden-pagina. Je kunt je aanmelden voor:

  • Zorg bij zwangerschap en bevalling
  • Zorg bij kraambed
  • Het maken van een (pret)echo

Voor alle overige vragen kun je contactformulier op onze website invullen of van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 12.00 telefonisch contact opnemen met onze assistente via 071-5622264.

Waarom kiezen voor Verloskundigenpraktijk Liva?

Bij Liva gaan we uit van jouw kracht, die we graag aanvullen met onze professionaliteit, betrouwbaarheid en passie voor de verloskunde, zodat we samen -als team- kunnen zorgen voor een veilig begin van nieuw leven.

✔ Kleine teams
✔ Ochtend/middag/avond spreekuren
✔ Anticonceptie spreekuur
✔ Contract met alle zorgverzekeraars
✔ Persoonlijke benadering
✔ Echo’s mogelijk op de praktijk
✔ Hartjes spreekuur
✔ Kinderwens spreekuur
✔ Mogelijkheid thuis of poliklinisch bevallen