Voorschoten, Wassenaar, Rijnsburg, Valkenburg en Zoeterwoude

02 03 04 05 06 07 00

Wie wij zijn

 

Per 1 juni 2018 werken wij in twee teams. Team Groen werkt in woonplaatsen Voorschoten en Zoeterwoude. Team Paars werkt in woonplaatsen Rijnsburg, Wassenaar en Valkenburg.

 

Team Groen

Erna van de Bovenkamp, Verloskundige en praktijkhouder

BIG-register: 19052886603

Na mijn middelbare schooltijd ben ik begonnen met de studie Maatschappelijk Werk. Na 2 jaar won toch de liefde voor de verloskunde en in 2000 ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse opleiding tot Verloskundige. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als waarnemend verloskundige in onder andere Rotterdam en Den Haag. Het werken in een drukke, vaak onpersoonlijke  stad was niet wat ik zocht. Toen er in 2001 een plekje in Voorschoten vrijkwam hoefde ik daar niet lang over na te denken.
Na al die jaren is mijn missie nog steeds hetzelfde; tevreden ouders die met een goed gevoel kunnen terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De geboortes van onze 2 dochters hebben mijn gevoel hierin versterkt. Het werken in deze praktijk zorgt ervoor dat ik mijn vak met veel plezier en toewijding kan uitoefenen. In 2015 heb ik de opleiding tot echoscopiste afgerond. En hoewel ik dit gedeelte van de verloskunde reuze interessant vind, ligt mijn hart toch echt nog bij het werk aan het bed. Ook al is er veel veranderd in de verloskunde in de jaren, vind ik het nog steeds een voorrecht om mensen te mogen begeleiden tijdens een van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven precies zoals ik dat dat in 2000 voor ogen had.
 


Jori Vermeiden, Verloskundige en praktijkhouder

BIG-register: 89909984803

In het verleden heb ik gewerkt als verpleegkundige in een gespecialiseerd wondcentrum in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Echter na mijn verpleegkunde opleiding was er geen twijfel mogelijk: ik wilde verder leren om verloskundige te worden! Ik ben in 2012 afgestudeed aan de Verloskunde Academie in Rotterdam. Na anderhalf jaar waarnemen was het al snel duidelijk dat mijn hart bij Liva ligt. Het is een praktijk die veel persoonlijke aandacht en tijd aan haar cliënten geeft. Vanaf januari 2014 ben ik geassocieerd met de maatschap. Naast mijn werk bij Liva geef ik een aantal keer per jaar acute verloskunde trainingen in onze regio. Ik 2016 ben ik moeder geworden van een tweeling (twee dochters). 

Ik werk met veel plezier en heb veel passie voor mijn beroep. Ik vind het belangrijk om een zwangere vrouw en haar omgeving centraal te zetten in de zorg die wij verlenen. Het is geweldig om iemand te mogen begeleiden in zo’n bijzonder moment in het leven! 

 


Nynke Hussem, waarnemend Verloskundige

BIG-register: 19050134803

Hallo, ik ben Nynke Hussem. Ik ben opgegroeid in Zevenaar, in Gelderland. Op mijn 12e wist ik al dat ik later graag verloskundige wilde worden. Na mijn middelbare school ben ik meteen begonnen op de verloskundige opleiding in Kerkrade, waar ik in 1999 ben afgestudeerd. Ik heb in mijn eigen praktijk gewerkt en in het Martini ziekenhuis in Groningen. Daarna heb ik in Maleisië en Australië gewoond en een tijdje niet gewerkt.

Sinds 2016 woon ik in Voorschoten, samen met mijn man en drie zoons. En nu weer werkzaam als verloskundige. Mijn hart ligt bij het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Ik hoop dat ik mag bijdragen aan deze bijzondere gebeurtenis in jullie leven.

 


Marijke Hesselink, waarnemend verloskundige

BIG-register: 19922407603

Ik ben Marijke Hesselink, 25 jaar en ik ben waarnemend verloskundige. Opgegroeid in een gezin met 4 kinderen en tussen de dieren op de Veluwe, gereisd door Ierland, gestudeerd in Antwerpen en Denemarken.

Na gewerkt te hebben in Noord-Holland en Utrecht kom ik nu in deze regio werken, met heel veel plezier!

Als ondersteuning van de praktijk hoop ik jullie een mooie ervaring mee te geven rond zwanger zijn, bevallen en de eerste dagen met je kindje. Hierbij hoop ik altijd rekening te kunnen houden met jullie wensen en jullie de zelfzekerheid te geven die jullie verdienen. Ik hoop jullie snel te zien tijdens mijn werk hier.

 


Margot Rovers, waarnemend verloskundige

BIG-register: 99925698203

Beste (aanstaande) moeders en vaders,

Mijn naam is Margot en komende zomer kom ik het Liva team versterken.
Ik ben opgegroeid in Katwijk, maar ik ben verloskunde gaan studeren in de mooie stad Groningen. Toch verloor ik mijn thuisregio niet uit het oog en ben ik 2 jaar geleden in Leiden gaan wonen en kan ik hier nu het mooie vak verloskunde gaan uitoefenen.

Sommigen van jullie zullen mij misschien herkennen van mijn eindstage die ik bij Liva heb mogen doen.

Als verloskundige is het altijd weer bijzonder om (aanstaande) moeders en vaders te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Hierbij vind ik het belangrijk om persoonlijke zorg te bieden.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en hopelijk tot snel!

 


 

 

Team Paars

Mathilde van Dorp, Verloskundige en praktijkhouder

BIG-register: 39020697903

Nu ik ruim 30 jaar verloskundige ben heeft het vak voor mij  nog steeds dezelfde bijzondere kanten. We mogen jou, onze cliënt en je eventuele partner begeleiden bij een van de meest bijzondere dingen in een mensenleven. Het krijgen van een kind. Dat is echt iedere keer weer een wonder.

Ik ben zelf in Amsterdam opgeleid en in 1986 afgestudeerd. Heb op meerdere plaatsen in Nederland gewerkt, zowel in verloskundigenpraktijken als in een ziekenhuis. En inmiddels alweer 13 jaar in Voorschoten en omgeving. Ik heb zelf 4 volwassen kinderen, maar ben nog geen oma.

Naast mijn werk als verloskundige bij Liva geeft ik ook geregeld les aan o.a. kraamverzorgsters en ben ik dit jaar aan een studie begonnen. Een studie die mij hopelijk zal helpen om mijn verworven kennis van de afgelopen jaren uit te dragen naar andere delen van de verloskundige zorgketen.

 


Patricia Höcker, Verloskundige en praktijkhouder

BIG-register: 19026033703

Mijn naam is Patricia Hocker en ik ben inmiddels al meer dan de helft van mijn leven verloskundige met hart en ziel.

In al die jaren is er heel wat veranderd in de zorg rondom zwangerschap en geboorte. Er zijn meer regels, richtlijnen en protocollen gekomen. De techniek heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt die we kunnen gebruiken om een zwangerschap beter te controleren. Ook  verwachtingen en ongerustheden worden (gelukkig) meer benoemd. Wat gebleven is, is het mooie van mijn beroep. Het begeleiden van (aanstaande) ouders tijdens zwangerschap, geboorte en de eerste week daarna. Het blijft een wonderlijk proces die iedereen op zijn eigen manier beleeft en ervaart. Het is mooi om mijn kennis en ervaring in te kunnen zetten daar waar er behoefte aan is.  Vooral vind ik het belangrijk dat men op een verantwoorde manier zwanger kan zijn en vertrouwen krijgt in eigen kunnen; dat je kan en mag bevallen zoals je dat wenst. Gezonde en tevreden ouders en kinderen is mijn doel.

Samen met  mijn man en zoon woon ik in Leiden, ben ik ook actief voor de verloskunde op regionaal niveau en ben ik secretaris van de deelnemersvereniging van ons beroepspensioenfonds.

 


Kyra Vallinga, waarnemend Verloskundige

BIG-register: 99919195503

Mijn naam is Kyra Vallinga en ik ben opgegroeid in Landgraaf (Zuid-Limburg). In 2014 heb ik mijn diploma behaald aan de Academie Verloskunde te Maastricht.

Direct na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan in Kollum (Friesland). Hier heb ik veel ervaring opgedaan met thuisbevallingen. Na een half jaar ben ik terecht gekomen in de regio Leidschendam/Voorburg/Den Haag. Deze regio beviel mij zo goed dat ik ben verhuisd. Dit mede door de diversiteit, leuke populatie en fijne collega’s in het werkveld. Vanaf Juni 2016 ben ik nu tevens werkzaam bij Liva.

Ik wil als verloskundige graag een steun in de rug zijn voor de zwangere en haar partner. Ik ga ervoor om jullie een positieve ervaring mee te geven zodat hier later met trots op kan worden teruggekeken. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

 


Lisa Breman, waarnemend Verloskundige

BIG-register: 9921016403

Ik ben Lisa Breman en woon samen met mijn vriend in Rijnsburg. Sinds 2016 werk ik met ontzettend veel plezier als verloskundige. Na mijn studie ben ik direct begonnen met werken bij Liva en na een tijdje bij een andere praktijk te hebben gewerkt ben ik nu weer terug! Persoonlijke begeleiding en luisteren naar wensen van een zwangere vrouw en haar partner rondom de zwangerschap, bevalling en het kraambed vind ik het allerbelangrijkste. Ieder zijn eigen wensen, ideeën of tradities waardoor elke bevalling totaal anders is maar altijd weer bijzonder!

 


Jacoline Bergman, waarnemend verloskundige

Ik ben Jacoline Bergman. Ik ben als vierde kind thuis geboren in Katwijk. Ik ben opgeleid aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Nadat ik afgestudeerd ben heb ik een tijdje in Nederland gewerkt. Het afgelopen jaar heb ik in Rwanda als verloskundige gewerkt. Ik vind het als verloskundige een voorrecht om jullie te begeleiden gedurende de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Nieuw leven verdient aandacht en goede zorg. Ik vind het belangrijk dat vrouwen goed geïnformeerd worden en vertrouwen hebben in hun capaciteiten en krachten. Als verloskundige mag ik jullie hierin begeleiden. Met deze combinatie tussen coaching en het medisch handelen hoop ik jullie tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode zo goed mogelijk te begeleiden. Ik vind het belangrijk dat zowel de cliënt als haar partner in het middelpunt staan van de zorg.

 


 

Praktijkassistentes

Jantine de Zwijger, praktijkassistente

Hallo, ik zal me even voorstellen. Ik ben Jantine en getrouwd met Jan en we hebben 3, inmiddels volwassen zonen. Sinds 1981 ben ik kraamverzorgster en ik heb 7 jaar volledig gewerkt. Na de komst van de eerste 2 kinderen ben ik 50% gaan werken. Dat hield in 8 dagen (1 volledige kraamtijd) werken en 2 weken vrij. Sinds de komst van onze 3e zoon werk ik alleen nog bij thuisbevallingen 's avonds, 's nachts en in het weekend. Toen de kinderen groot werden ben ik op zoek gegaan naar werk met regelmatige werktijden onder schooltijd. Zo ben ik in 2003 terecht gekomen bij Verloskundigenpraktijk Astarte, als praktijkassistente. Na de fusie met Verloskundigenparktijk de Witte Uil, in 2010, werd ik assistent van Verloskundigenpraktijk Liva. Het contact met alle verloskundigen is prettig en ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk.

 


Patricia van Egmond-Haasbroek, praktijkassistente

Mijn naam is Patricia van Egmond-Haasbroek en ik ga op maandag en dinsdagochtend aan de slag als  praktijkassistente. Momenteel ben ik leerkracht in het basisonderwijs, maar al een tijd lang op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daarom ben ik begonnen met de opleiding tot kraamverzorgende. Mijn uiteindelijke doel is om in het ziekenhuis te werken als verpleegkundige op de afdeling Verloskunde. Bij Liva wil ik graag bekend raken met de vaktermen en hoop ik veel te leren over de verloskunde. Verder ben woonachtig in Voorschoten, ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen, alle drie gehaald met de geweldige ondersteuning van de verloskundigen van Liva.