Bel bij spoed: (Team Groen) 06 – 14 27 25 50

(Team Paars) 06 – 19 64 10 20

Welkom bij
Verloskundigenpraktijk Liva!

Courses

Following a course during the pregnancy can be very valuable. There are many different courses available, for example: pregnancy, birth and breastfeeding.

First-aid course (in Dutch)

Liva regularly offers the First Aid Course ‘Life Saving Actions for Children’, including children’s resuscitation. In two evenings you will learn what to do with small wounds but also what to do in emergency situations. At the end of the course you will receive an official First Aid certificate.

Date: information wil follow
Locatie: Voorschoten
Tijd: 19:00-21:30
Kosten: €90 (vaak een vergoeding door de zorgverzekeraar)

For more information contact our assistant.

Parenting and bonding with your baby (24 weeks)

The Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) together with Geboortezorg Leiden organise prenatal courses for parenting and bonding for the pregnant woman and her partner.

During this course the youth nurse from CJG will share about all the changes that parenting brings with it and the importance of making contact with your baby. As well as how you can prepare to become a parent.

Topics that will be discussed are:

  • Parenting begins before the birth
  • Make room for change
  • Expectations for parenting and your baby
  • Get to know your baby before the birth
  • Get to know your baby even better after birth
  • Bonding

This course is free.

Pijnbeleving (LUMC) (28 weken)
Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over verschillende onderwerpen met betrekking tot (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling. Het programma is interactief en er is ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng. Als je iemand mee wilt nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst is diegene van harte welkom.

Door middel van de onderstaande inschrijfformulier kun je je opgeven voor deze bijeenkomst. Na afloop van de voorlichtingsbijeenkomst kun je met een rondleiding mee. Je hoeft je dan niet apart aan te melden.

Als je wilt kennismaken met het Geboortehuis Leiden, kun je je ook opgeven voor alleen een rondleiding.

De bijeenkomst is gratis.

In verband met de coronamaatregelen wordt deze bijeenkomst nu niet gegeven. Via de onderstaande video kan je de voorlichting online bekijken!

 

De bevalling en kraamweek (32 weken)
Een van de verloskundigen van Liva vertelt jullie op deze voorlichtingsbijeenkomst over het verloop van de bevalling, de plaats van de bevalling en de zorgverleners die je kunt tegenkomen. Ook krijg je informatie over de kraamtijd. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen.

Deze bijeenkomst is een belangrijke voorbereiding op de bevalling, voor jou en voor je partner.

De bijeenkomst is gratis.

Op dit moment zijn er, in verband met de coronamaatrdegelen, geen fysieke bijeenkomsten gepland. Via de onderstaande video kan je de voorlichting online bekijken!

De voorlichtingsbijeenkomst wordt gegeven door een verloskundige van Liva in het gebouw van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Voorschoten en Rijnsburg.

CJG Voorschoten: Zwaluwweg 4, 2251 MW Voorschoten

CJG Rijnsburg: Burgemeester Kooimansplein 1, 2231 DA Rijnsburg (ingang aan de Brasserie de Burgt)

 

Informatieavond Moeder- en Kindcentrum Leiderdorp
Iedere maand organiseert het Moeder- en kindcentrum van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp een informatieavond. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over bevallen in het Alrijne Ziekenhuis, de mogelijkheden van pijnbestrijding en borst- of flesvoeding geven. De informatieavond eindigt met een rondleiding langs de kraamsuites en de verloskamers.

Deze bijeenkomst is gratis.

In verband met de coronamaatregelen wordt deze bijeenkomst nu niet gegeven. Via de onderstaande video kan je de voorlichting online bekijken!

https://youtu.be/S6DqkrsETVw

Rondleiding Geboorthuis Leiden
In combinatie met de informatiebijeenkomst pijnbeleving kan je een rondleiding door het geboortehuis Leiden krijgen. Aanmelden kan via de website van het geboortehuis.

Deze bijeenkomst is gratis.

In verband met de coronamaatregelen wordt deze rondleiding nu niet gegeven. Via de onderstaande video kan je online een kijkje nemen!

https://www.youtube.com/watch?v=tOcL76XXD8c&t=2s

Borstvoeding
Als voorbereiding op de komst van je baby is het goed om je alvast te verdiepen in de voeding die je baby gaat krijgen.

Marja van der Plas is naast kraamverzorgende ook borstvoedingscoach met veel ervaring! Zij heeft voor jou samen met lactatiekundige Nathalie Weegink een super praktische en informatieve voorlichtingsavond over borstvoeding. Tijdens deze avond wordt ook informatie gegeven over flesvoeding.

Data/Locatie: Verschillende data en locaties (op dit moment online)
Tijd: 19:00-21:00 (inloop vanaf 18:45)
Kosten: €35
Klik hier op aan te melden!

 

Een unieke online borstvoedingscursus voor alle aanstaande ouders, gegeven door ervaren gecertificeerde lactatiekundigen Amanda Turkenburg en Helen Weerheim (IBCLC). Een goede voorbereiding is het halve werk; hoe meer jij en je partner voor de bevalling al over borstvoeding weten, hoe groter de kans dat de borstvoeding slaagt. Mocht na de bevalling niet alles met de borstvoeding meteen gaan zoals gewenst, dan kun je dat zelf al snel herkennen en eventueel hulp inroepen.

Data: woensdagavonden (zie website om aan te melden)
Tijd: 19.30 – 22.00
Waar: Online
Kosten: € 30,- (vroegboekprijs € 25,-)
Klik hier op aan te melden!

LUMC
Het LUMC heeft een voorlichtingsfilmpje gemaakt over borstvoeding. Deze kun je hieronder bekijken!

https://youtu.be/FHJNbl5Ez50

Inschrijfformulier Cursus