Bel bij spoed: (Team Groen) 06 – 14 27 25 50

(Team Paars) 06 – 19 64 10 20

Welkom bij
Verloskundigenpraktijk Liva!

Beladvies

Bij bevalling/spoed:
Team Groen:  06 – 14 27 25 50 
Team Paars:  06 – 19 64 10 20

Indien na meerdere pogingen geen gehoor, bel het andere team van Liva (zie telefoonnummers hierboven).

 

Wanneer bellen


Termijn

Vanaf 37 weken tot 42 weken mag je onder onze leiding thuis of poliklinisch bevallen. Indien je voor de 37 week weeën, vochtverlies of bloedverlies hebt, moet je ons altijd direct bellen op het spoednummer.


Weeën

Heb je een uur lang regelmatige weeën om de 5 minuten en duurt elke wee ongeveer een minuut, dan is het tijd om ons te bellen. Tijdens dit gesprek zullen wij met je afspreken wanneer één van ons bij je langs komt.


Breken van vliezen

Kijk hoe laat je vliezen zijn gebroken en kijk naar de kleur van het vruchtwater. Probeer wat vruchtwater op te vangen zodat de verloskundige dit kan beoordelen als ze bij je langs komt.

Helder (doorzichtig/rose) vruchwater: bel overdag (indien je vliezen na 22.00u breken, dan de volgende ochtend om 08.30u bellen).
Groen/bruin/geel vruchtwater: dag en nacht direct bellen.

Indien het hoofdje nog niet was ingedaald bij de laatste controle dan hebben we je andere instructies gegeven. Ga op de bank of op bed liggen en bel ons direct. Indien je gebroken vliezen hebt zonder weeën mag je niet in bad. Douchen mag wel.


Bloedverlies

De slijmprop is een dikke sliert slijm met vaak wat bloed erbij. Wanneer je (een deel van) de slijmprop verliest kondigt dit nog niet het begin van de bevalling aan. Je hoeft ons dan niet te bellen. Een beetje bloedverlies is normaal aan het einde van de zwangerschap en bij de bevalling. Wanneer je echter gaat vloeien alsof je ongesteld bent, is dit wel een reden om ons direct te bellen.


Bij twijfel

Soms is het lastig te herkennen of je bevalling wel of niet begonnen is. Neem een warme douche of bad als je twijfelt. Indien de weeën afzakken is het waarschijnlijk nog niet begonnen. Wanneer je echter op enig moment wilt overleggen over je situatie kun je ons altijd bellen.