Bel bij spoed: (Team Groen) 06 – 14 27 25 50

(Team Paars) 06 – 19 64 10 20

Een ontmoeting met
jullie grootste geluk

Medische echo

Als er een medische indicatie is voor een echo wordt deze vergoed door de zorgverzekeraar. De verloskundige zal het met jou bespreken als er sprake is van een indicatie. Medische echo’s zijn onder andere een groei- of een liggingsecho.

Alle medische echo’s worden bij ons gemaakt door een ervaren echoscopiste van Verloskundig Centrum de Poort. Deze echo’s kunnen gemaakt worden op onze spreekuurlocaties in Voorschoten en Rijnsburg.

Pretecho

Ben je nieuwsgierig naar het geslacht van je baby of wil je graag een extra echo (bijvoorbeeld een 3D/4D) dan kan dit bij ons op de praktijk! Pretecho’s zijn geen medische echo’s en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Via Echopraktijk Liva kan je een pretecho laten maken.

Vroege echo (vitaliteitsecho)

Bij Liva is het mogelijk om een vitaliteitsecho (vroege echo) te laten maken. Dit kan bij ons op de praktijk (locaties Voorschoten en Rijnsburg) of bij Verloskundig Centrum de Poort. Als er een indicatie is voor deze echo (dit bespreekt de verloskundige met jou) wordt deze echo vergoed door de zorgverzekeraar. Indien je geen indicatie hebt voor een vroege echo maar deze wel graag wil laten maken klik dan hier.

Termijnecho

Na je aanmelding bij ons zal onze assistente laten weten hoe je een afspraak kunt maken voor je termijnecho. Het doel van deze echo is om de termijn van je zwangerschap vast te stellen. Deze echo wordt gemaakt nadat je voor de eerste controle bij de verloskundige bent geweest. De echo wordt gemaakt rond de 10 weken zwangerschap. Als je minder dan 10 weken zwanger bent of het echobeeld is onduidelijk, kan het zijn dat de echo inwendig wordt gemaakt.

13 Weken echo

De 13 weken echo is een echo die aan alle zwangeren in Nederland wordt aangeboden. Dit onderzoek vindt plaats bij Verloskundig Centrum de Poort. Tijdens deze echo wordt gezocht naar aangeboren afwijkingen bij je kindje. Dit onderzoek wordt gedaan tussen de 12+3 en de 14+3 weken zwangerschap. Deze echo wordt vanaf 1 september 2021 middels een wetenschappelijk studie aangeboden in Nederland. Denk je er over na om voor deze echo te kiezen dan zal er na de intake een speciale afspraak worden gemaakt om je hier meer uitleg over te geven.

20 Wekenecho (Structureel Echoscopisch Onderzoek)

De 20 wekenecho is een echo die aan alle zwangeren in Nederland wordt aangeboden. Dit onderzoek vindt plaats bij Verloskundig Centrum de Poort. Tijdens deze echo wordt gezocht naar aangeboren afwijkingen bij je kindje. Dit onderzoek wordt gedaan tussen de 19 en de 20 weken zwangerschap. Voor deze echo heb je een verwijzing nodig van de verloskundige.

Groeiecho

Soms is het nodig aanvullend onderzoek te doen naar de groei van je baby. Dit wordt gedaan door middel van een groeiecho. Deze medische echo wordt meestal gemaakt tussen de 28 en 34 weken zwangerschap. De verloskundige zal met jou bespreken of er een indicatie is voor deze echo.