Bel bij spoed: (Team Groen) 06 – 14 27 25 50

(Team Paars) 06 – 19 64 10 20

Welkom bij
Verloskundigenpraktijk Liva!

Onze partners

 

Bij Echopraktijk Liva kan je terecht voor het maken van pretecho’s, o.a. een vroege echo, geslachtsbepaling of 3D/4D echo. Echopraktijk Liva heeft 2 locaties: Voorschoten en Rijnsburg. Beide locaties zitten in onze verloskundigenpraktijk.

De missie van het Liliane Fonds: bijdragen aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.

In Verloskundig Samenwerkingsverband Leiderdorp (VSV Leiderdorp) zijn wij ook hard aan het werk aan verbetering van de samenwerking en Integrale Verloskundige Zorg. Dit VSV sluit aan bij werkgroepen van VSV Leiden. Door het ontwikkelen van zorgpaden verbeteren wij de kwaliteit van zorg die zwangeren in onze regio krijgen.

LEO bundelt de krachten van 12 verloskundigenpraktijken in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek en Alphen aan den Rijn en is hierdoor in staat de beste zorg te bieden op het gebied van preconceptie, anticonceptie, zwangerschap, echoscopie, bevalling en nazorg.

In Verloskundig Samenwerkingverband Leiden (VSV Leiden) wordt hard gewerkt aan ‘Integrale Verloskundige Zorg VSV Leiden’. Dit is de afgelopen jaren gedaan in de vorm van de INCAS-2 studie. Dit is een groot project waarin de continuïteit van zorg om de zwangere heen wordt aangepast. Zo krijgt de cliënt haar geboortezorg inhoudelijk, uniform en veilig aangeboden, terwijl de verschillende partijen ieder hun eigen identiteit kunnen behouden binnen deze uitzonderlijke samenwerking.

Vanuit deze studie zijn er een aantal veranderingen gekomen:

  • Basiszorgpad voor zwangeren: of je nou bij de verloskundige loopt of bij de gynaecoloog, de basis blijft hetzelfde. Dit zorgpad wordt aangepast op de individuele situatie van de zwangere.
  • Gezamenlijke voorlichting: de voorlichting in de zwangerschap vindt regionaal uniform plaats, dicht in de buurt van de zwangeren.
  • Geboortemail: de geboortemail is een regionale wekelijkse informatieve mail voor zwangeren die het basiszorgpad aanvult.