Team Paars

Team Groen

Assistentes

Waarneming

Patricia Höcker

Verloskundige & praktijkhouder - Anticonceptie, studentenbegeleider

Mijn naam is Patricia Höcker en ik ben inmiddels al meer dan de helft van mijn leven verloskundige. In al die jaren is er heel wat veranderd in de zorg rondom zwangerschap en geboorte. Het meeste ten goede!  Er zijn meer regels, richtlijnen en protocollen gekomen, er is meer bekend over wat je het beste kunt doen in bepaalde situaties. De techniek heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt die we kunnen gebruiken om een zwangerschap beter te controleren.

Ook verwachtingen en ongerustheden worden meer benoemd en zijn we als verloskundige meer coach dan medicus geworden. Gelukkig gaat het nu meer om jullie welzijn en dat er keuzes gemaakt worden die bij jullie passen. Het begeleiden van (aanstaande) ouders hierbij tijdens zwangerschap, geboorte en de eerste week daarna vind ik nog steeds het mooiste wat er is. Het blijft een wonderlijk proces die iedereen op zijn eigen manier beleeft en ervaart. Het is mooi om mijn kennis en ervaring in te kunnen zetten daar waar er behoefte aan is. Vooral vind ik het belangrijk dat men ‘tevreden’ zwanger kan zijn en vertrouwen krijgt in eigen kunnen; dat je kan en mag bevallen zoals je dat wenst. Gezonde en tevreden ouders en kinderen is mijn doel.

Samen met mijn man en zoon woon ik in Leiden, Naast mijn werk in de praktijk ben ik ook actief voor de verloskunde op regionaal niveau en ben ik secretaris van de deelnemersvereniging van ons beroepspensioenfonds.
BIG:19026033703

Kyra Vallinga

Verloskundige & praktijkhouder - Studentenbegeleider, social media expert

Mijn naam is Kyra Vallinga en ik ben opgegroeid in Landgraaf (Zuid-Limburg). Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Mijn zusje is tijdens onze kinderjaren dan ook regelmatig “bevallen” van onze babyborn. In 2014 heb ik mijn diploma behaald aan de Academie Verloskunde te Maastricht. Direct na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan in Kollum (Friesland). Hier heb ik veel ervaring opgedaan met thuisbevallingen. Na een half jaar ben ik terecht gekomen in de regio Leidschendam/Voorburg/Den Haag. In deze periode heb ik nog kort in Zuid-Limburg gewerkt.

In 2015 ben ik definitief verhuisd naar de randstad met mijn hond Morris. Na een tijdje in de regio gewerkt te hebben kwam ik in juni 2016 terecht bij Liva. De persoonlijke zorg, diversiteit in het gebied en fijne collega’s in het werkveld hebben mij doen besluiten om bij Liva te blijven werken. Nu werk ik hier alweer een aantal jaar met veel plezier. Ik wil as Verloskundige graag een steun in de rug zijn voor de zwangere en haar partner. Ik ga ervoor om jullie een positieve ervaring mee te geven zodat je hier later met trots opkan worden teruggekeken. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!
BIG: 99919195503

Lisa Vliegenthart - Breman

Verloskundige - studentenbegeleider, anticonceptie

Ik ben Lisa Vliegenthart en woon samen met mijn man en zoon Fedde in Rijnsburg. Sinds 2016 werk ik met ontzettend veel plezier als verloskundige bij Liva. In 2019 ben ik zelf moeder geworden. Ik vond het geweldig om nu eens de zwangerschap en bevalling vanaf de andere kant mee te mogen maken. In mijn vrije tijd ben ik het liefst zoveel mogelijk op reis. Het voelt als een enorme rijkdom om andere landen, culturen en natuur te kunnen ontdekken met mijn gezin.

Het leukste aan werken in een verloskundigenpraktijk vind ik dat ik betrokken ben bij het hele proces in de weg naar het ouderschap. Van een soms onzekere, nieuwe zwangere en partner bij de intake op spreekuur naar thuis komen tijdens jullie bevalling en dan uiteindelijk de eerste weken in het ouderschap van de zijlijn mee mogen maken. Zo mooi om nauw betrokken te zijn, aan het einde van dit proces voelt het vaak echt alsof ik jullie goed heb leren kennen

Ik vind het ontzettend belangrijk om extra zorg aan de kwetsbare mensen in onze samenleving te kunnen geven. Zo vind ik het uitdagend dat wij ook als verloskundige in het AZC van Wassenaar mogen werken. Dit vraagt namelijk om een hele andere manier van werken, met hele kleine dingen kan je echt een verschil maken voor mensen. Naast mijn werk als verloskundige werk ik 1 dag per week bij dokters van de wereld. Hier help ik ongedocumenteerde migranten met vrouwenzorg zoals anticonceptie, seksuele voorlichting en infectiepreventie. Hiernaast start ik deze zomer met het geven van Centering Pregnancy aan Eritrese vrouwen.


BIG: 09921016403

In welke regio is Verloskundigenprakijk Liva werkzaam?

Verloskundigenpraktijk Liva is werkzaam in de regio’s Voorschoten, Wassenaar, Rijnsburg, Valkenburg en Zoeterwoude.

Twijfel je of wij ook in jouw woonplaats werkzaam zijn? Neem gerust contact op.

Hoe kan ik Verloskundigenpraktijk Liva bereiken?

Je kunt ons op drie manieren bereiken:

Team Groen: Voorschoten en Zoeterwoude
Team Paars: Rijnsburg, Wassenaar en Valkenburg

Hoe kan ik mij direct aanmelden?

Direct aanmelden kan via onze website op de aanmelden-pagina. Je kunt je aanmelden voor:

  • Zorg bij zwangerschap en bevalling
  • Zorg bij kraambed
  • Het maken van een (pret)echo

Voor alle overige vragen kun je contactformulier op onze website invullen of van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 12.00 telefonisch contact opnemen met onze assistente via 071-5622264.

Waarom kiezen voor Verloskundigenpraktijk Liva?

Bij Liva gaan we uit van jouw kracht, die we graag aanvullen met onze professionaliteit, betrouwbaarheid en passie voor de verloskunde, zodat we samen -als team- kunnen zorgen voor een veilig begin van nieuw leven.

✔ Kleine teams
✔ Ochtend/middag/avond spreekuren
✔ Anticonceptie spreekuur
✔ Contract met alle zorgverzekeraars
✔ Persoonlijke benadering
✔ Echo’s mogelijk op de praktijk
✔ Hartjes spreekuur
✔ Kinderwens spreekuur
✔ Mogelijkheid thuis of poliklinisch bevallen