Welkom bij
Verloskundigenpraktijk Liva!

Beladvies

Bij bevalling/spoed:
Team Groen:  071 2040696
Team Paars:  071 2040467

Indien na meerdere pogingen geen gehoor, bel het andere team van Liva (zie telefoonnummers hierboven).

 

Wanneer bellen


Termijn

Vanaf 37 weken tot 42 weken mag je onder onze leiding thuis of poliklinisch bevallen. Indien je voor de 37 week weeën, vochtverlies of bloedverlies hebt, moet je ons altijd direct bellen op het spoednummer.


Weeën

Heb je een uur lang regelmatige weeën om de 5 minuten en duurt elke wee ongeveer een minuut, dan is het tijd om ons te bellen. Tijdens dit gesprek zullen wij met je afspreken wanneer één van ons bij je langs komt.


Breken van vliezen

Kijk hoe laat je vliezen zijn gebroken en kijk naar de kleur van het vruchtwater. Probeer wat vruchtwater op te vangen zodat de verloskundige dit kan beoordelen als ze bij je langs komt.

Helder (doorzichtig/rose) vruchwater: bel overdag (indien je vliezen na 22.00u breken, dan de volgende ochtend om 08.30u bellen).
Groen/bruin/geel vruchtwater: dag en nacht direct bellen.

Indien het hoofdje nog niet was ingedaald bij de laatste controle dan hebben we je andere instructies gegeven. Ga op de bank of op bed liggen en bel ons direct. Indien je gebroken vliezen hebt zonder weeën mag je niet in bad. Douchen mag wel.


Bloedverlies

De slijmprop is een dikke sliert slijm met vaak wat bloed erbij. Wanneer je (een deel van) de slijmprop verliest kondigt dit nog niet het begin van de bevalling aan. Je hoeft ons dan niet te bellen. Een beetje bloedverlies is normaal aan het einde van de zwangerschap en bij de bevalling. Wanneer je echter gaat vloeien alsof je ongesteld bent, is dit wel een reden om ons direct te bellen.


Bij twijfel

Soms is het lastig te herkennen of je bevalling wel of niet begonnen is. Neem een warme douche of bad als je twijfelt. Indien de weeën afzakken is het waarschijnlijk nog niet begonnen. Wanneer je echter op enig moment wilt overleggen over je situatie kun je ons altijd bellen.

In welke regio is Verloskundigenprakijk Liva werkzaam?

Verloskundigenpraktijk Liva is werkzaam in de regio’s Voorschoten, Wassenaar, Rijnsburg, Valkenburg, Zoeterwoude en Leiden.

Twijfel je of wij ook in jouw woonplaats werkzaam zijn? Neem gerust contact op.

Hoe kan ik Verloskundigenpraktijk Liva bereiken?

Je kunt ons op drie manieren bereiken:

  • Voor het maken of verzetten van afspraken kun je onze assistente van maandag t/m vrijdag bereiken tussen 8.00 en 12.00 uur op assistente@livageboortezorg.nl of 071-5622264
  • Voor niet-dringende vragen kun je altijd mailen naar assistente@verloskundigenpraktijkliva.nl
  • Voor medische noodgevallen en bevallingen kun je ons 24 uur per dag 7 dagen in de week bereiken op ons spoednummer  071 204 0467
Hoe kan ik mij direct aanmelden?

Direct aanmelden kan via onze website op de aanmelden-pagina. Je kunt je aanmelden voor:

  • Zorg bij zwangerschap en bevalling
  • Zorg bij kraambed
  • Het maken van een (pret)echo

Voor alle overige vragen kun je contactformulier op onze website invullen of van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 12.00 telefonisch contact opnemen met onze assistente via 071-5622264.

Waarom kiezen voor Verloskundigenpraktijk Liva?

Bij Liva gaan we uit van jouw kracht, die we graag aanvullen met onze professionaliteit, betrouwbaarheid en passie voor de verloskunde, zodat we samen -als team- kunnen zorgen voor een veilig begin van nieuw leven.

✔ Ochtend/middag/avond spreekuren
✔ Anticonceptie spreekuur
✔ Contract met alle zorgverzekeraars
✔ Persoonlijke benadering
✔ Echo’s mogelijk op de praktijk
✔ Hartjes spreekuur
✔ Kinderwens spreekuur
✔ Mogelijkheid thuis of poliklinisch bevallen