Voorschoten, Wassenaar, Rijnsburg, Valkenburg en Zoeterwoude

02 03 04 05 06 07 00

Voeding voor de baby

 

Ga je de baby fles of borst geven, is een vraag die je vaak gesteld gaat krijgen in de zwangerschap, daarom vinden wij het belangrijk om je objectieve informatie te geven over borst- en flesvoeding zodat je een goede geinformeerde keuze kunt maken over welke voeding je wilt gaan geven aan de baby. Jouw voedingskeuze wordt altijd gerespecteerd en je krijgt daarbij de hulp die je nodig hebt.  Rond 16 weken zwangerschap gaan wij het voor het eerst hebben over de keuze. Je hoeft dan nog geen definitieve beslissing te nemen. Later in de zwangerschap komen wij hierop terug.

 

Borstvoeding

Borstvoeding geeft je baby een goede start. Het bevordert een gezonde groei en ontwikkeling van de baby en heeft positieve gevolgen voor de gezondheid van moeder en kind. 

 

Mamacafe

"Moeder worden en moeder zijn is een groot avontuur, maar kan ook een grote zoektocht zijn. Als moeder heb je vaak allerlei vragen over (borst)voeding, slapen, hechting, combinatie moederschap en werken, spelen met je baby, ander eten, etcetera. Bij het Mamacafe kun je terecht met deze vragen en gehoor vinden bij andere moeders of bij een deskundige. Dit kan jou meer vertrouwen en plezier in het moederschap geven." - Mamacafe Leiden

 

Er is elke maand in Leiden een Mamacafe. Deze is opgezet door de Cooperatie van verloskundigen Leiden e.o. (LEO) en o.a. het Centrum voor Jeugd en Gezin. Data en meer informatie is te vinden op de website van Mamacafe Leiden.

 

Naast het Mamacafe in Leiden zijn er ook bijeenkomsten in Voorschoten en Katwijk. Zie voor meer informatie Mamacafe Voorschoten en een Mamacafe Katwijk

 

Flesvoeding

Als je flesvoeding gaat geven zorg dan dat je voeding in huis hebt tegen de tijd dat je gaat bevallen. Het merk van de voeding maakt niet uit want in Nederland is in de wet vastgelegd wat er in zuigelingenvoeding moet zitten. Iedere standaard voeding voor zuigelingen van 0-6 maanden voldoet. Andere soorten voeding zoals voeding voor hongerige baby's of baby's met krampjes is meestal niet nodig. Mocht je het idee hebben dat dit wel nodig is overleg dan na de geboorte met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).