Voorschoten, Wassenaar, Rijnsburg, Valkenburg en Zoeterwoude

02 03 04 05 06 07 00

Cursus

 

Het volgen van een cursus tijdens de zwangerschap kan zeer zinvol zijn als je je wilt verdiepen in een bepaald onderwerp zoals borstvoeding, jezelf wilt voorbereiden op de bevalling en het ouderschap en/of zo fit mogelijk de bevalling wilt ingaan. Er zijn vele manieren en dus ook vele cursussen. Als je een cursus wilt volgen is het de kunst  die cursus te vinden die bij je past. Ook hebben sommige cursussen cursusmogelijkheden voor na de bevalling. Een leuke bijkomstigheid van het volgen van een cursus is dat je andere zwangeren ontmoet en ervaringen kunt delen.

 

 

Er zijn cursussen die doorlopen zodat je altijd kunt  ‘instappen’ en er zijn cursussen die starten bij een bepaalde zwangerschapsduur. Sommige cursussen gaan niet door omdat er te weinig animo is of lijkt te zijn als je je vlak voor de start aanmeldt. Wacht dus niet met aanmelden als je je keuze gemaakt hebt. Aangezien het verloop in het aanbod van cursussen groot is kunnen wij niet up to date of volledig zijn. Hieronder een aantal suggesties.

 

EHBO cursus

Bij Liva bieden wij regelmatig een EHBO cursus 'levensreddend handelen bij kinderen' incl. kinderreanimatie aan. In twee avonden leer je wat te doen bij kleine verwondingen maar ook te handelen bij spoedeisende zaken. Na afloop ontvang je een officieel EHBO-certificaat. 

 

Voor meer informatie neem contact op met onze assistente

 

Data

• nieuwe data binnenkort bekend.

 

Inschrijfformulier EHBO-cursus

 

Voornaam:*
Achternaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Opmerkingen:
Datum cursus:*
 

 

 

NIEUW: Zijn wij babyproof?

Sinds september 2018 hebben wij een nieuwe samenwerking met Grace Rivellino (coach/verloskundige) en Willemike Priester (Doula).

 

Wist je dat 50% van de ouders met kinderen onder de 4 jaar uit elkaar gaan? Dit heeft Grace geinspireerd om ouders meer voor te bereiden op wat komen gaat. Goed voorbereiden op ouderschap en de veranderingen die gaan komen is het halve werk! Om jullie hierbij te helpen bieden wij 3 workshops aan.

 

Wat je gaat leren:

  • De verschillen tussen mannen en vrouwen in voorbereiding op de komst van de baby en over de tijd erna
  • Hoe ga je om met de impact van het ouderschap.
  • De identiteitscrisis (Als jouw vertrouwde leven op zijn kop staat)
  • Hoe blijf je samen in balans, als ouder, als partner en heel belangrijk, hoe vergeet je jezelf niet. Voorkom relatieproblemen en/of burn-out.
  • Hoe ga je om met het leeuwinnengedrag? (dealen met een eeuwenoud gedragspatroon en inzichten vanuit de nieuwste neuro- en gedragswetenschappen.)

 

Deel 1

Zijn wij babyproof? Deze volg je samen met je partner (docent: coach/verloskundige Grace Rivellino)

 

Deel 2

Mannen workshop: wee je hoe waardevol jouw aanwezigheid is? dat je een veel actievere rol kunt spelen tijdens de bevalling en in het kraambed? Veel mannen onderschatten de waarde van hun rol tijdens de bevalling en in het kraambed. Tijdens deze workshop leer je als aanstaande vader hoe jij jouw vrouw het beste kan ondersteunen bij de bevalling als een echte coach. Ook krijg je tools & tricks aangereikt om jouw kind en vrouw optimaal te helpen in de spannende dagen na de bevalling. Het is een gezellige workshop met veel humor. MEN ONLY! (docent: coach/verloskundige Grace Rivellino).

 

Deel 3

Voor zwangeren en mama's. Hoe zorg je voor rust en ontspanning? Hoe vindt je dit tijdens deze drukke periode met een baby erbij.  (docent: Doula Willemieke Priester). 

 

Programma

18.45-19.00: inloop

 

19.00-20.00: workshop zijn wij babyproof?

 

20.00-20.15: pauze

 

20.15-21.15: worshop voor mannen (men only) tegelijk met de workshop voor zwangeren/mama's.

 

Meer informatie

Datum: dinsdag 19 maart 2019

 

Voor wie: zwangeren, partners, kersverse ouders

 

Kosten: € 24,95 per persoon, pinnen niet mogelijk. Tip: check je zorgverzekering, vaak wordt een training als deze vergoed. Dit geld ook als jullie baby niet ouders is dan 6 maanden). 

 

Locatie: Locatie Rijnsburg (Smidstraat 16E, 2231 EM Rijnsburg)

 

Inschrijfformulier Babyproof-cursus

 

Voornaam:*
Achternaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Opmerkingen:
Datum cursus:*